Damalı Kurabiye Tarifi(anlatımlı resimli)

degisik kurabiye tarifleri (2)

Damalı kurabiye Malzemeler
• 1 paket kakao
• 1 paket tereyağı veya margarin(250 gr)
• 2 bardak toz şeker
• 3 adet yumurta
• 2 yemek kaşığı vanilya
• 4 bardak un
• 1 tatlı kaşığı karbonat
• 1 tatlı kaşığı tuz

kurabiye tarifleri
Damalı kurabiye Yapılışı
1. Şekeri ve tereyağını krema kıvamına gelene kadar çırpıp, yumurtaların 2 ‘sini teker teker ekleyip vanilyayı da ilave ederek çırpmaya devam edin.
2. Ayrı bir kap içerisinde unu, karbonatı ve tuzu karıştırıp, yumurtalı karışıma 3 seferde ekleyin.
3. Un az geldiyse azar azar olmak üzere un ekleyin.
4. Hamuru ikiye bölüp yarısına kakao karıştırıp yarısını sade bırakın.
5. Sade hamuru 2 yağlı kâğıt arasına koyup merdane ile açın.
6. Kakaolu hamur içinde aynı işlemi yapıp, hamurları 30dk. buzdolabında bekletin.
7. Hamurları dolaptan çıkarıp 2 parmak kalınlığında şeritler kesin.
8. Yağlı kâğıt üzerinde 2 vanilyalı şeridi ve 1 kakaolu şeridi birbirlerine yakın ama değmeyecek şekilde yan yana koyun.
9. Kalan bir yumurtayı bir kâsede çırpın ve fırça yardımıyla yerleştirdiğiniz şeritlerin üzerlerine ve yanlarına sürün.
10. Şeritleri birbirlerine değmeleri için hafifçe iterek, 2 kakaolu ve bir vanilyalı şerit yerleştirip onlara da yumurta sürün ve bu şekilde 3 kat yapın.
11. Kat tamamlanınca bıçak ile bir parmak genişliğinde kalıplar kesip streçe sarıp hemen buzdolabına kaldırın.
12. Bu işleme tüm şeritler bitene kadar devam edin. Kalıpları 30 dk. dolapta bekletin.
13. 180 °C ayarlı fırında kalıpları yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizip, 12 dk. pişirin.
14. Fırından çıkardıktan sonra 3 dakika tepsinin üzerinde soğutun.
15. Daha sonra telin üzerine alarak tamamen soğumalarını sağlayın.

kolay kurabiye tarifleri

KURABİYE YAPMANIN PÜF NOKTALARI

Kurabiye tarifleri, kolay ve ekonomik olarak hazırlanabilen bir hamur türüdür. Tatlısı, tuzlusu, kremalısı, az yağlısı, üzeri süslenmiş hayal dünyanızı yansıtan çeşitleriyle sadece çay saatlerini değil, özel günlerin vazgeçilmez ikramı olmuştur. Hayal dünyası o kadar güzel tarifler ortaya çıkarmıştır ki, kurabiyelerin hazırlanması ve sunulmasının ardından, dostlukların pekişmesi adına bir köprü kurulmuştur. Kurabiyeler insanların sosyalleşmesi için bir araç olmuşlardır. Bayanların kendi becerilerini kurabiyelerine yansıtması, çevresinden aldığı takdirle birleştiğinde yeni tariflerin yaratılmasına bir adım daha destek olmuştur. Kurabiye tarifleri tatlı ve tuzlu olarak hazırlanmaktadır. Kullanılan kurabiye kalıpları hazırlanan hamurla değişik şekillerde kurabiyeler yapmanıza yardımcı olur. Bu güzel lezzetleri hazırlarken bazı kurallara dikkat etmeniz gerekir. Bunlara uyulduğu sürece ortaya çıkan kurabiyeler sizin eseriniz olacaktır.

Kurabiye tariflerini hazırlarken uymanız gereken kurallar nelerdir?

Kurabiyelerin lezzetli olması bu kurallara uymanıza bağlıdır.

Tadı yerinde, görüntüsü harika kurabiyeler çayların ve kahvelerin yanında sizlere göz kırpacaktır. Bu kurabiyeleri yaratmak için neler yapmanız gerektiğini merak ediyorsunuz.

Öncelikle hamur işlerinde temel kural olan malzemelerin oda sıcaklığında olması ve kullanacağınız unun mutlaka elenmiş olmasına dikkat edin. Bu şekilde kurabiyelerin pişerken kabarmasını ve daha lezzetli olmalarını sağlarsınız.

Ana malzemesi un olan kurabiyeleri biraz gevrek olarak yemeyi sevenler malzemelerin içine mutlaka nişasta ilave etmelidir.

Kurabiyelerin üzerini şeker hamuru ile süslemeyi düşünüyorsanız, içine kesinlikle kabartma tozu ya da karbonat koymayın.

Pişirdiğiniz kurabiyelerin yüzeyi dümdüz olmalı ve şeker hamuruyla kaplandığında mükemmel bir görüntü ortaya çıkmalıdır. Kurabiyenin hamurunu hazırlarken size tarifte unun ölçüsü verilmiş bile olsa, malzemelerin içine unu yavaş yavaş ilave etmelisiniz. Bunun nedeni herkesin bardak ölçüsü, yumurtaların büyüklüğü farklı olduğundan verilen un ölçüsü az ya da çok gelebilir.

Hamurunuz genellikle kulak memesi yumuşaklığında yani elinize yapışmayacak kıvamda olacak. Bazı tarifler biraz daha yumuşak hamurla hazırlanabiliyor. Bu kurabiye tarifinizde mutlaka belirtilir. Kurabiyenizde kullanacağınız tereyağı ya da margarinle ilgili önemli bir paylaşım yapmak isteriz. Pastanelerde yediğiniz kurabiyelerin lezzetini kendi yaptığınız kurabiyelerde de bulmak isterseniz, kullandığınız yağın sade yağ olmasına dikkat etmelisiniz.

Bizlerin kullandığı yağların içinde su vardır. Hani eskilerde kullanılan vita yağından bahsediyoruz. İçinde sadece yağ olmalıdır. Mümkünse böyle bir yağ kullanın. Bu yağı bulamazsanız, evinizde hazırlamayı deneyin. Kurabiye yapımında kullanacağınız yağı daha önceden kızdırmadan ısıtın. Daha sonra donan yağın üzerinde küçük bir delik açın ve içindeki suyu boşaltın. Artık kurabiyeleriniz bu yağla birlikte daha lezzetli olmaya aday olacak.

Hamuru yoğurduktan sonra ve şekillendirdikten sonra  dinlendirmeyi ihmal etmeyin. Kurabiyeleri sıcak fırına koyarak pişirin. Fırından çıkardığınız kurabiyelerin soğumasına izin verin. Bunlara uyduğunuz sürece yaratacağınız kurabiye tarifleri çok beğenilecektir.

Bu detayları anlattıktan sonra sizlere kurabiye hazırlamanız için tatlı ve tuzlu tarifler verelim. Bu tariflerin içini dilediğiniz malzemeyle zenginleştirebilirsiniz. Kuru yemişler, meyveler, damla çikolata, peynir, çörek otu gibi ürünlerle kendi kurabiye tarifinizi yaratabilirsiniz.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s