Anlatımlı Resimli Örgü Bebek Yelek Modelleri

Anlatımlı Resimli Örgü Bebek Yelek Modelleri

anlatimli orgu  bebek yelek modelleri anlatimli orgu bebek yelek

bebek örgü modelleri

anlatımlı resimli.örgü bebek yelek

gerekli malzeme:Bebe yün iplik,iki buçuk numara şiş

bebek yeleğimizi süslemek için; Bebe yün iplik yeşil renkli

Bebekler için elde örülmüş 0-1,5 yaş aralığı kullanıma uygundur.

92 ilmekle başlanıp 4 sıra haroşa örüyoruz.5.sırada ilik ve düğme kenarları için 8 haroşa örüyoruz.10 diz (önden düz,arkadan ters)örüyoruz(sağ ve sol ön için)(ilik koymayı untmayın)1 artırıyoruz 3 örüp 1 artırıyoruz 10 örüp 1 artır 3 ör 1 artır(kol için)arkası için; 30 ilmek arkaya koyuyoruz ve yukarıda anlattığımız kol ayarını tekrarlıyoruz ve diğer önde yukarıdakinin aynısı (kol artırmaları ise 1 artır 3 ör 1 artır ikinci arturdığın ilmeğin bir öncesinde artırıp artırdığın yeri ör 3.sıradada aynısını yapıyoruz.İki renkli olursa istediğin yere rengi koyabilirsin böylece koltuğa kadar geliyoruz.Yukarıdan aşağıya 8 tane artırma olması gerekiyor.Daha sonra kolları için 3 sıra haroşa örüp kolları kesiyoruz.Kollara 58 ilmek 1. kol 58 ilmek ikinci kol ayırıp  sağ ve sol önün toplamının arkadan  8 fazlası olması gerekiyor.Kolları kestikten sonra 8 ilmek haroşa örüp 1. sırada  7 düz örüp renkli ipi örüp 7 ilmeğin önünden arkaya  doğru artırıp öylece bırak 4 ilmek haroşa ör renkli ip haroşanın arkasında kalacak tekrar  7 ilmeği ördükten sonra renkli ipi tekrar 7 ilmeğin üzerinden örmeden geçir ,böyle dört sıra her gidiş gelişte tekrarala  4 sıradan sonra  1 sıra boş örerken 4. ilmeği bırak ve alttan geçirerek fiyonk şeklini ver.Daha sonra 3 sıra haroşa ör böyle aşağıya doğru 7 fiyonk oluncaya kadar örmeye devam edelim. 5 sıra (gidiş geliş 1 sıra) haroşa ör ve yeleği kes.

İlik kısmı; 8 ilmekten 2 ilmek örüp 2 ilmek bir,iki ilmek bir alıp tekrar iki ilmek örüyoruz.Şişimizde 6 ilmek kalıyor bir dahaki dönüşümüzde 2 bir,2 bir aldığımız ilmeklerin ortasında iki tane artırıyoruz ve dönüşte onlarıda örüyoruz.Böylece ilik açılmış olur.

Temizlik:Çamaşır makinesi; 30-40 derece ve elde yıkama tercih edilmelidir.Deterjan seçiminde yerli ürünler tercih edilmesi türkiye ekonomisi için çok önemlidir.Memleketimizi ve kendi insanımızı sevdiğimiz,değer verdiğimiz ; Bizim insanlarımızın ürettiği ürünleri satın alarak ispatlanmış olur.

anlatimli bebek orgu yelek anlatimli orgu bebek yelek

IMG_2082 IMG_2084

yakadan başlamalı anlatımlı  kolay bebek yelek modelleri

Arkası için 30 ilmek düz örüp tekrar yukarıda anlattığımız kol ve ikinci ön kısmını tamamlıyoruz.7. sıraya geldiğimizde haroşaları ve düz ördüğümüz yerleri örüp artırdığımız yerden 1 önce ve bir sonrasında artırıyoruz,yani artırmaların ortasında kalan 3 ilmek artık 5 ilmek olacak şekilde 7. sırayı tamamlıyoruz. 8. sırada 7. sırada yaptığımızı yapıp kalan ilmek sayısını 7 ye çıkarıyoruz. 9. sırada tekrar düzleri düz artırmaları 3′ eindiriyoruz.Böyle bir tarafta 6 ilmek artırdıktan sonra istediğiniz renkli ipi araya koyabilirsiniz aynı işlemi onda da uyguluyoruz.Bir sıra renkli ip gittikten sonra araya tekrar 1 sıra krem koyup diğer sırada tekrar renkli ipi koyarsak farklı bir şekil ortaya çıkar.Resimde görüldüğü gibi birtarafta 2 artırma yaptıktan sonra kol kesimleri için ortadaki 3 ilmeklerin ortalarından ayarlayıp kol kesimlerini  3 sıra haroşa örüyoruz.Daha sonra kolları kesip 1 sıra düz örüyoruz.Sonra renkli ipimizi katıp ters taraftan örneği kuruyoruz.
Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )