Reçelli Kurabiye Tarifi

kurabiye tarifleri (2)

Reçelli Kurabiye Tarifi

Reçelli Malzemeler:
1 yumurta
150 gram tereyağ veya margarin (oda sıcaklığında)
1 su bardağı un
1 çay bardağı mısır nişastası
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı tarçın
içi için,çilek marmelat veya reçeli(siz istediğiniz reçeli tercih edebilirsiniz)
Reçelli kurabiye Hazırlanışı:

İlk olarak margarin ile beraber pudra şekerini yoğuralım.
Ardından yumurta ilave edip yoğurmaya devam edelim.
Öteki malzemeleride ekleyip iyice özleşinceye kadar yoğuralım.
Hamurun kıvamı yumuşak ise koyulaştırmak için un yerine nişasta ekleye biliriz.
Çok sert olmayan, yumuşakca bir hamur yoğuralım. Buzdolabında 30 dakika bekletelim. (Hamurunuz bekledikçe sertleşip, kendini toplayacak)
Önceden nişasta serptiğiniz tezgahta 1/2 cm. kalınlığında açalım.
Kurabiye kalıpları ile eşit sayıda resimde görüldüğü gibi 3 farklı boy ayarlayalım.180 derece ısıtılmış fırınımızda 15-20 dakika üzerleri hafif turuncu olana kadar pişirelim.
Fırından çıkınca ızgaratel üzerine alarak soğutalım.
Kurabiyelerimiz soğuyunca, en büyük boy kurabiyenin kurabiyenin üzerine reçel sürelim ve üzerine biraz küçük olanı ve üzerine tekrar reçel sürüp en üste en küçük kurabiyeyi kapatıp Reçelin kenarlarından taşma yapmaması için, kenarlarda boşluk kalacak şekilde sürelim.afiyet şifa olsunreçelli kurabiye tarifi

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s