Anlatımlı Örgü Bebek Çocuk Hırka Modelleri

orgu bebek cocuk hirka bere modeliorgu bebek cocuk hirkaorgu bebek hirka bere patik modelorgu bebek hirka modelleriorgu cilekli orgu bebek kapsonlu hirkaorgu cocuk hirka modellerşiorgu cocuk hirka modelleri (2)orgu cocuk hirka modelleri

orgu cocuk papyonlu  hirka modelleritig orgu bebek hirka modelleri

orgu bebek cocuk hirka modelleri

orgu kiz bebek cocuk hirkaorgu cocuk hirka

orgu bebek cocuk hirka modeli

Anlatımlı Yakadan Başlamalı Örgü Bebek Çocuk Hırka

100 İlmekle başlayıp 4 sıra haroşa örüyoruz ilik ve düğme kenarları için her iki kenardan 8 ilmek haroşa örüyoruz 4 sıra haroşadan sonra ,sırası ile 21 ilmek sağ yan için düz örüp 1 ilmek artır 2 ilmek haroşa ör 1 ilmek artır ,kol için 10 ilmek düz ör 1 artır 2 ilmek haroşa ör ve 1 artır arka için 34 ilmek düz ör,tekrar kol için 1 ilmek arttır 2ilmek  haroşaör 1ilmek artır 10 ilmek ör 1 ilmek artır 2 ilmek haroşa ör 1 ilmek artır.Diğer ön için tekrar 21 ilmek ör(önlerdeki 21 ilmeklerin her iki kenar için 8 haroşa içindedir) tersten artırmaların içindeki haroşalar ve kenar 8er ilmek haroşa diğerleri ters örülecek. böyle kenar artırmaları 25 e ulaşınca kollarına ip geçirip beden kısmı için kurdelalı hırkamızın örneğini kurmaya başlayalım 40 ilmek sağ önde 40 ilmek sol önde (kenar haroşalar hariç) olacak.90 ilmek arkada olacak eğer ilmek sayısı az ise koltuk altlarından yeni ilmek atabilirsiniz 3 sıra haroşa ördükten sonra kenar haroşası 10 ilmek örmeden şişimize alıp ipi atlatıyoruz .Örnek kurma işini tersten yapıp düz yüzünde haroşaları,haroşa ip atlattığımız yerleri düz örüyoruz.Böylece 7 sıra ip atlattıktan sonra ,o sırayı bitirip yer değiştirip atlattığımız iplerin altına 7 sıra haroşa,haroşaların altına ip atlatarak yapıyoruz böylece  kurdelalı hırkamızı istediğiniz gibi uzatabilirsiniz.Sonunda 5 sıra haroşa örüp bitiriyoruz .kurdelalı hırkamızın kollarınıda aynen bedeni gibi örüp bedeninden bir kutucuk eksik örüp kol haroşasının başi,ında bilekten 7 sırada 1 ilmek kesiyoruz ve 4 sıra haroşa örüp iğne ile kollarını kesiyoruz ve hırkamızı dikiyoruz.Daha sonra istediğimiz renklerde kurdeleler alıp … cm uzunluğunda kesip uçlarını yakıyoruz.(sökülmesin diye)daha sonra atlattığımız iplere kurdele dolayarak kurdeleyi dikiş yeri alta gelecek şekilde dikip yeleğin kendisinede ilmekliyoruz.Dikiş yerleri üste kaymasın diye.hırkamızın  ilik yerlerini unutmuyoruz.

İlik Açımı 8 ilmek haroşadan iki ilmeği tek tek örüp sonraki iki ilmeği bir alıyoruz tekrar iki ilmek şişimize dolayıp iki ilmeği tekrar bir alıyoruz sonraki iki ilmeği tek tek örüyoruz ,bir sonraki dönüşümüzde yine normal haroşa örüyoruz.8 ilmek hep 8 ilmek kalacak

iğne ile kesmek nasıl olur?  Büyük iğneye kendi örgü ipinden takıp  iki ilmeğe geçiriyoruz.Tekrar başladığımız yerden bir defa daha dolayıp şişten bırakıyoruz. İki ilmeği iğneyle iki defa dolayıp bırakıyoruz böylece  hepsini tamamlayıp  kolları kesmiş oluyoruz

2,5 numaralı şiş

2 bebe yünü su yeşili

kurdele istediğiniz renklerde

anlatimli bebek cocuk hirka modeli

YAKADAN BAŞLAMALI  BEBEK ÇOCUK ÖRGÜ HIRKA

Kullanılan Malzeme; 2,5 numara şiş ve  iki adet bebe yünü

Hırkanın daha büyük boyda olması için şiş numarasını artırabilirsiniz.Veya bebe yünü yerüne daha kalın yün kullanabilirsiniz.

71 İlmekle başlıyoruz 4sıra haroşa ördükten sonra sağve sol kenar (ilik ve düğme) yerleri için 8 ilmek haroşa örüyoruz. 1 artırma 3 düz, 1 artırma 1 ör 1 artırma 3 ör,1artır 1 ör 1 artırarak devam ediyoruz.Son 8 ilmek tekrar haroşa 8 ilmekten 1 öncesi 1 artırma olacak.Tersten ters örüp düz yönüne geldiğimizde  8 haroşayı unutmuyoruz.Haroşadan sonra 1 artırma yap önceki sırada yaptığın artırmayı ör  v e3 ilmeği önden toplayarak bir al artırmayı ör ve artır.Ortadaki 1 ilmeğin kenarlarını her sırada ( 1 sıra gidiş geliş) artırıyoruz.Sırayı böylece bitiriyoruz.Tersten yine ters örüyoruz,düz yüzüne geldiğimizde artırmaları her sırada artırarak devam ediyoruz.Fakat her sırada toplamıyoruz(3 ilmek bir arada aldığımız toplama) iki sırada bir aynı hizadaki ilmekleri yani önceki topladığımız bir ilmeği önceki ve sonrakiyle beraber topluyoruz.Böylece 8 top olacak şekilde yapıyoruz. 8 toptan sonra  her sırada hem artırmayı hem toplamayı yapıyoruz.Böylece ortadaki toplama işlemi 13 . sıraya ulaştığında toplamalara devam ederek artırmaları kaydırıyoruz.Yani 8 sıra haroşanın yanında 1 düz örüp  1 artırıyoruz 1 artır 1 ör 1 artır yaptığımız yerleri artırdığımız yerden 1 öncesinden ve 1 sonrasından  artırıyoruz.(artırdığımız yerin içinde 3 düz örgü olacak) haroşaların kenarlarından  1 er 1 er ortadaki artırmaların 2 şer 2 şer artarak düz örgü olması gerekiyor.( yani haroşaların kenarında 1. sıradan  1 düz artırma  2. sıradan 2 düz artırma böylece 3,4 diye devam edecek.Ortadaki artırmalarda 3 ilmek kenarları artırma 2. sırada artır bu şekilde ikişerli yaprakları böylece kapatıyoruz.Düz örüp kollarını ayırmak için  iki dilim sonrasındaki artırmanın tam ortasından ip geçirip 3 dilimden sonraki artırmanın tam ortasına kadar ip geçirip şişimizi çıkarıp 4 dilim örmeye devam ediyoruz.Tekrara yukarıdaki kol için yaptıklarımızı tekrar yapıp kalan 2 dilim önüde örüyoruz.4 sıra kolları ayırdıktan sonra kolları düz örüp tekrardan örnek kuruyoruz.Haroşaları örüp şişten ilmek kaçırmadan  6 ilmek çıkarıp  arkadaki üç ilmeği şişe önden geçirip diğer kalan ilmekleride  geçirip burgu yapıyoruz  1 örüp tekrar burgu yapmak için 6 ilmek şişten bırakıp arkadaki 3 ilmeği şişin ters tarafından yani yeleğin ters yüzüne bakan taraftan şişe geçirip açtığımız burguları kapatıyoruz 1 örüp aynen bu şekilde  burgulara devam ediyoruz.Tersten ters örüp bir sonraki sıraya geldiğimizde  burguların ortasında  1 ördüğümüz ilmeklerin kenarlarından  1 er tane artırıyoruz .Tersten ters örüp  7 sıra düz örüyoruz 7. sırada burgulardan 1 öncesinde  2 ilmek 1 örüp  1 artır  1 ör 1 artır tekrar iki ilmeği 1 ör yapıyoruz ve tersten ters örüp alt sırada tekrara burgularımızı yapıyoruz  ve burgulardan sonra hırkanın bitimine kadar düzden düz arkada ters alarak örüyoruz.Sonra da 5 sırayı haroşa yapıp kesiyoruz.

Kol uzunluğu , kolu hırkanın üzerine koyduğumuzda hırkanın bitimindeki haroşanın üzerine gelecek şekilde ayarlıyoruz ve dikiyoruz.

İlik açmayı unutmadan devam ediyoruz örmeye (ilik haroşanın 1 sırada  8 ilmekten  iki ilmek ör  2 ilmek bir 2 ilmek bir olacak şekilde  topla tekrara iki ilmeği ör .Yani 6 ilmek kalması gerekiyor 8 ilmekten,diğer sırada iki,iki topladığımız ilmeklerin ortasında iki ilmek artırıyoruz . bu şekilde iliğimiz tamamlanmış oluyor.

Kollara geldiğimizde ; 2şişle olmayacağı için mecburen 5 şiş kullanıyoruz (çorap şişi kullanılabilir.)Belde aptığımız burguları aynı şekilde uyguluyoruz.Burguların bitiminde her sırada 1 kolun sağ tarafından kesiyoruz ,yani iki ilmek bir örüyoruz(1 sıra kolun başında diğer sıra kolun sonunda kesiyoruz 1 sıra  (gidiş geliş) son beş sırayı haroşa yapıp kesiyoruz .Eğer ilikleri burguların başlama ve bitimine  göre koyarsanız  hırkada bel bölgesinde açılma olmaz.1 sıra haroşadan sonra ilik koyuyoruz .İstediğiniz aralıkta ilik bırakabilirisiniz.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )